ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підрив авто мальтійської журналістки здійснили через SMS – ЗМІ

07.12.2017, 14:18
Фото - Reuters

Слідчі в справі про вбивство мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції вважають, що вибухівку в її авто привели в дію за допомогою SMS. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела у поліції, інформує Media Sapiens.

Нагадаємо, 6 грудня прокуратура Мальти звинуватила в убивстві журналістки трьох чоловіків: братів Альфреду та Джорджу Діджіоргіо, а також Вінсенту Мускату. Всі троє звинувачених не визнають своєї провини.

За даними правоохоронців, SMS-повідомлення надіслав один із братів, який в цей час перебував на яхті в морі. А перед цим його спільник-брат, який спостерігав за автомобілем журналістки, також через SMS подав сигнал.

За словами джерел у поліції, мобільні телефони знайшли в морі біля острова Марса у гавані мальтійського міста Валлетта.

Яхта, про яку йде мова, вже конфіскована.

Як повідомляв ІМІ, 4 грудня мальтійська поліція заарештувала вісьмох підозрюваних у вбивстві журналістики-розслідувальниці Дафни Каруани Галіції.

16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галіція була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

20 жовтня речниця уряду Мальти повідомила, що вибухівку, від якої загинула журналістка, прикріпили під її машиною і привели в дію дистанційно.

Уряд Мальти запропонував нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розкрити вбивство.

22 жовтня у Валлетті (столиця Мальти) тисячі жителів вийшли на демонстрацію за справедливість після вбивства Дафни Каруани Галіції. Демонстранти вимагали якнайшвидшого розслідування цього випадку і припинення корупції.

26 жовтня лідери Європейського парламенту ухвалили рішення про відвідування Мальти делегацією депутатів Європарламенту з метою розслідування корупції, відмивання грошей та порушення верховенства права.

29 жовтня кілька тисяч людей вийшли на черговий марш протесту у мальтійському місті Сліма з вимогою правосуддя через вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції.

14 листопада Європарламент назвав на честь Галіції свій прес-центр у Страсбурзі.

Liked the article?
Help us be even more cool!