ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підполковника міліції, що вдарив журналіста 5-го каналу, відсторонили від виконання обов’язків?

04.04.2012, 01:51
Заступник голови Святошинського райвідділу міліції, підполковник Микола Зева відсторонений від виконання обов’язків після інциденту, який стався 31 березня між ним та кореспондентом «5 каналу» Азадом Сафаровим під час акції проти вирубки дерев у Святошинському лісопаркові.

Про це повідомив медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, який був присутній 3 квітня на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

За словами Головенка, голова Комітету ВР з питань свободи слова Юрій Стець просто “витягнув” із заступника начальника головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Олега Татарова визнання, що М.Зеву - учасника конфлікту - відсторонено від виконання обов’язків.

“Спочатку Татаров сказав, що рішення з цього питання ще приймається, а потім, у відповідь на подальші питання депутата, визнав, що Зева не виконує обов’язки”, - сказав Головенко.

Також медіа-юрист повідомив, що журналісти на засіданні Міжвідомчої робочої групи наголосили на неправомірності та провокативності дій Зеви, який під час конфлікту з протестувальниками проти забудови вимагав від підлеглих діставати табельну зброю.

Татаров повідомив, що керівництво МВС призначило службове розслідування щодо цього інциденту.

Водночас, як повідомляється на сайті президента, представник міжнародної правозахисної організації «Репортерів без кордонів» в Україні Оксана Романюк закликала Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розглянути цей інцидент на найближчому засіданні. Також вона звернулася до представників МВС з проханням розглянути правомірність дій Миколи Зеви.

Нагадаємо, 31 березня під час акції протесту заступник голови Святошинського райвідділу міліції, підполковник Микола Зева наказав правоохоронцям застосувати зброю. Почувши це, кореспондент «5 каналу» Азад Сафаров запитав офіцера, проти кого той збирається застосовувати зброю, і у відповідь отримав удар ліктем в обличчя.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!