ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підпал офісу редакції "Четвертої влади" замовив кримінальний авторитет – поліція

25.07.2018, 14:17
Фото - Фейсбук Інна Білецька

За підпалом 22 лютого інформаційної агенції журналістських розслідувань "Четверта влада" у Рівному стоїть організована злочинна група. Матеріали журналістів не подобалися місцевому кримінальному авторитету.

Про це 25 липня на брифінгу повідомив заступник начальника ГУ НП у Рівненській області Сергій Волков, передає Громадське радіо з посиланням на "Четверту владу".

"Швидше за все, це земельні відносини. Підставою є те, що дане видання оприлюднює інформацію, яка дуже не подобалася одному з лідерів криміналітету", – розповів Волков.

Також він розповів про замовника, ім’я якого поліція не називає, але каже, що він пов’язаний із кримінальним світом Рівненщини і західної України. Кримінальний авторитет – "Вова Большой".

У поліції зазначили, що головний організатор групи — 46-річний житель Рівного. Він поїхав за кордон 13 липня.

Підпал редакції журналістських розслідувань – спроба залякати його працівників, кажуть у поліції, посилаючись на свідчення виконавця. Ймовірного підпалювача упізнав і свідок, який був тоді у приміщенні редакції і бачив цього чоловіка. За цей підпал заплатили 2 тисячі доларів, кажуть в поліції.

Група також планувала вбивство підприємця у Рівному 17 липня, яке попередила поліція. Виконавців злочину затримали.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого у Рівному невідомий чоловік підпалив офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада”.

Редакція видання пов’язує підпал виключно з журналістською діяльністю. Портал оприлюднює розслідування про незаконні будівництва, захоплення землі в рекреаційних зонах та корупцію.

За фактом підпалу офісу редакції “Четверта влада” рівненська поліція розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

17 лютого було пограбовано хостинг-провайдер, на серверах якого було розміщено інформаційно-аналітичний портал “Четверта влада”. Це унеможливило роботу веб-сайту видання. Журналісти не виключають, що напад на провайдера може бути пов’язаний з діяльністю видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!