ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час сутичок на Банковій головреду Цензора проломили каменем голову

02.12.2013, 13:46

1 грудня у Києві під час сутички на вулиці Банковій головному редактору інтернет-видання Цензор.НЕТ Юрію Бутусову розбили голову, повідомляється на сайті видання.

Бутусову розбили голову, коли він висвітлював сутичку провокаторів з "Беркутом". У голову журналісту потрапив камінь, після цього він був госпіталізований у лікарню швидкої допомоги.

Лікарі поставили журналісту діагноз "втиснутий осколковий перелом лобової кістки". Юрій пробуде в лікарні як мінімум тиждень.

”На відео видно, як мені в очі розпилюють газ. Звичайно, мені було дуже неприємно. Але головну травму я отримав від великої каменюки, яка потрапила мені в обличчя. Коли стемніло, почалося загострення ситуації, міліція почала перекидати в натовп фаєри й каміння, які спочатку летіли в них, розпилювати сльозогінний газ. Я заліз на трактор і хотів зверху зняти події. Побачив групу із закритими обличчями, які й провокували бійку з правоохоронцями. І тоді мені хтось із міліціонерів влучив шматком бруківки в обличчя. Я був загорнутий у прапор України, тому мене було дуже добре видно. Я кричав, але мене було не чути.

Я думаю, що вони це робили тому, що була вказівка бити всіх без розбору, не звертаючи ні на що увагу. Вони дуже дратуються, коли їх знімають, бо бояться, що їх ідентифікують. Вони били всіх, хто знімав їх чи на камеру, чи на телефон.

До речі, відео ми взяли з YouTube, його виставила міліція, але потім це відео зникло, а з'явилось інше відео, на якому вже не видно людей, які намагалися зупинити ці безчинства, а залишили тільки те, на якому видно, як б'ють міліцію.

Бутусов має звертатися із заявою до прокуратури, розповів він “Телекритиці”.

Liked the article?
Help us be even more cool!