ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Парубій доручив антикорупційному комітету екстрено розглянути скасування е-декларування

03.04.2018, 11:01
Фото - Інформатор

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, розпочинаючи сьогодні ранкове засідання, доручив парламентському комітету з питань запобігання і протидії корупції провести екстрене засідання та розглянути законопроекти, які скасовують е-декларування для громадських активістів, просто в залі парламенту. Про це спікер ВР заявив під час сесійного засідання Ради, повідомляє ZIK.

“Часу є достатньо”, – наголосив Андрій Парубій.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції не поставив до розгляду питання скасування обов’язкового електронного декларування для представників громадських організацій, оскільки не зібрався кворум.

29 березня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8209 “Про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб”, який скасовує декларування для громадських активістів.

29 березня представники громадських організацій заявили, що звертатимуться до Конституційного суду через е-декларування для активістів.

29 березня Національне агентство з питань запобігання корупції надало роз’яснення, які учасники антикорупційних громадських організацій мають подавати електронні декларації, а які ні.

22 березня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроекти, якими пропонується відтермінувати подання е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. Голова парламенту Андрій Парубій тричі ставив на голосування внесення проектів №8120 і  №8120-1 до порядку денного, але депутати провалили це.

28 березня Національне агентство з запобігання корупції повідомило, що 29 березня планує прийняти роз’яснення щодо декларування громадськими активістами до 1 квітня.

28 березня комісар ЄС Йоганнес Ган закликав Верховну Раду України повернутися до питання електронних декларацій громадськими активістами і якнайшвидше зняти це зобов’язання.

3 квітня Верховна Рада планує розглянути першим питанням на пленарному засіданні проблему подання е-декларацій представниками громадських антикорупційних організацій, зокрема питання декриміналізації неподання таких декларацій до 1 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!