ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПАРЄ та Європейська федерація журналістів стурбовані загрозою свободи слова в Україні

13.09.2011, 01:14
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) та Європейська федерація журналістів висловлюють стурбованість загрозами свободі ЗМІ в Україні. Про це йдеться в спільній заяві постійного доповідача зі свободи ЗМІ Комітету ПАРЄ з питань культури, науки та освіти Матса Йоханссона та президента Європейської федерації журналістів Арне Кьоніґ.Про це повідомляє Телекритика.
 

«Ми дуже стурбовані загрозами свободі ЗМІ в Україні, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи у час складних національних політичних викликів. Для демократії важливо, щоб незалежні медіа могли вільно висвітлювати політичну кризу. Безкарність за напади на журналістів і медіа підриває демократію та верховенство закону. Національна безпека не повинна використовуватися як привід для того, щоб змусити мовчати політично критичні медіа», - зазначено в заяві.

 

На думку представників міжнародної спільноти? неприйнятним є те, що правоохоронні органи досі не змогли пролити світло на зникнення Василя Климентьєва рік тому. А той факт, що судовий процес щодо вбивства Георгія Ґонґадзе проходить у закритому режимі, «ставить виклик праву громадськості на інформацію з цього питання, що становить суспільний інтерес», наголошують у ПАРЄ.

 

Тому Матс Йоханссон і Арне Кьоніґ закликають компетентні органи влади в Україні забезпечити можливість вільного поширення в українських медіа незалежної і правдивої інформації.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!