ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Опитування ІМІ: погрози та інтернет-тролінг є основними загрозами у роботі журналісток в Україні

07.03.2018, 15:38

Погрози та інтернет-тролінг є основними загрозами, з якими стикаються у своїй роботі журналістки в Україні.

Такими є дані анонімного анкетування, проведеного ІМІ серед журналісток в усіх регіонах України.*

За результатами анкетування, 60% журналісток, які працюють в Україні, стикалися з погрозами, нападами чи іншим фізичним насиллям у зв'язку зі своєю професійною діяльністю. З них тільки 29% зверталися за захистом до правоохоронних органів.

Респондентки вказали, що найчастіше стикалися з погрозами (46% опитаних), ніж із нападами, допитами та іншими видами фізичного насильства.

Тролінг і атаки ботів в Інтернеті стали другою за чисельністю категорією, про яку вказували опитані журналістки (34% опитаних згадали про цей вид загроз). Серед інших загроз в Інтернеті 12% журналісток вказали злам акаунтів, 9,4% журналісток отримували погрозливі листи і на 4,3% здійснювалися фішингові атаки.

Журналісток також просили вказати, де саме вони стикалися із нападами, погрозами та іншими видами перешкоджань. Виявилося, що більшість опитаних стикалася із загрозами при висвітленні конфліктних тем (41%), на акціях протесту (28%), 6,4% зазнавали утисків під час інтерв’ю з людьми при владі. Крім того, експерти ІМІ звертають увагу на той факт, що 6,4% респонденток вказали, що постраждали у редакції власного медіа.

Анкетування показало, що кожна 5 журналістка з опитаних стикалася із різного роду сексуальними домаганнями під час виконання професійних журналістських обов'язків.

Опитані журналістки вказали, що потребують додаткових тренінгів з безпеки саме для жінок (43%), навчань з оцінки і планування ризиків (36%), а також покращення охорони офісів редакцій (10%).

*Дослідження проводилося методом анонімного анкетного опитування. Всього було отримано 110 відповідей від журналісток, з них 88% - представниці з усіх регіонів України та 12% - з міста Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!