ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Омбудсмен просить ГПУ перевірити дії прокурора, який забрав паспорт Гусейнова

04.04.2018, 12:31
Фото - detector.media

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова відкрила провадження про порушення прав азербайджанського журналіста та правозахисника Фікрата Гусейнова та попросила Генерального прокурора поінформувати її до 6 квітня про результати перевірки та вжиті заходи реагування. Про це повідомляється на сайті омбудсмена.

Згідно з повідомленням, омбудсмен відкрила провадження за інформацією, викладеною у відкритому зверненні голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, народного депутата України Миколи Княжицького та правозахисників Бориса Захарова та Олександра Павліченка про порушення прав Фікрата Гусейнова.

Зокрема, у зверненні омбудсмену повідомляють про те, що ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 02.04.2018 відмовлено у продовженні застосування до Фікрата Гусейнова запобіжного заходу у вигляді особистої поруки для забезпечення його видачі на запит іноземної держави (екстрадиції).

Також у зверненні стверджується, що цього ж дня прокурор прокуратури Київської області Остапець С.С., не дочекавшись проголошення зазначеного судового рішення, вчинив незаконні дії - забрав у секретаря судового засідання паспорт громадянина Королівства Нідерландів на ім’я Фікрата Гусейнова та залишив залу судового засідання.

“Незаконне вилучення прокурором та утримання паспорта обмежує свободу пересування Фікрата Гусейнова та його право на вільний вибір місця перебування”, - зазначає Денисова у зверненні до Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Також омбудсмен просить “організувати перевірку законності дій прокурора щодо вилучення та утримання документа, що посвідчує особу Фікрата Гусейнова, а також вжити відповідних заходів реагування, спрямованих на недопущення обмеження в незаконний спосіб свободи пересування та права на вільний вибір місця перебування іноземця”.

“Про результати перевірки та вжиті заходи реагування прошу мене поінформувати до 6 квітня 2018 року”, – йдеться у зверненні омбудсмена на адресу Генпрокурора.

Liked the article?
Help us be even more cool!