ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Олегу Сенцову в Росії присудили 20 років ув'язнення

25.08.2015, 14:26

Північно-Кавказький військовий суд Ростова виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Їх визнано винними.

Сенцову дали 20 років виправної колонії суворого режиму, Кольченку 10. Про це повідомляє журналістка Анастасія Магазова, присутня в залі суду. 

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і отримали вироки - по 7 років позбавлення волі.

За умовами угоди зі слідством, вони повинні були дати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

Однак в суді Геннадій Афанасьєв зробив сенсаційну заяву, відмовившись свідчити проти Сенцова. Він також заявив, що раніше звів наклеп на режисера.

6 серпня Сенцов виступив у суді. Він розповів, як його викрали і катували.

"Мене почали бити ногами, руками, кийками, лежачи і сидячи. Коли я відмовлявся говорити, почали застосовувати удушення. Мене душили пакетами. Душили 4 рази", - сказав він.

Наприкінці засідання хлопці почали співати гімн України. Частина залу встала. 

"Українська правда"

Liked the article?
Help us be even more cool!