ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НТКУ заявляє, що ролик про опозицію належить Молодіжній партії і є законним

05.10.2012, 07:39

Національна телекомпанія заявляє, що ролик "Останнє попередження", в якому міститься критика опозиції, є передвиборчою рекламою та розміщений в ефірі законно. Про це йдеться в заяві НТКУ.

Компанія наголошує, що ролик розміщений в ефірі Першого Національного на замовлення суб’єкта виборчого процесу у порядку, передбаченому законом про вибори народних депутатів.

Його розміщення здійснювалося на підставі укладеного договору за рахунок коштів виборчого фонду, під час трансляції в ефірі цей програмний продукт був позначений спеціальними заставками "Передвиборна агітація".

Як повідомляє “Вибори та ЗМІ”, передвиборну агітацію на Першому національному «Останнє попередження», яку представники «Батьківщини» вважають «цинічною брехнею» спрямованою проти лідерів опозиції, замовив кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 220 Ганна Федорченко, яка балотується від Молодіжної партії України.

"Національна телекомпанія України звертає увагу на те, що за нормами українського законодавства вона не може впливати на зміст матеріалів передвиборної агітації", - йдеться в заяві.

НТКУ додає, що усвідомлює те, що деякі політичні партії використовують телевізійний ефір для фактичної антиреклами своїх опонентів, але спонукання виборців не голосувати за певного кандидата у депутати або партію є однією з форм передвиборної агітації.

"Зважаючи на це, НТКУ не має підстав для вилучення з ефіру таких матеріалів передвиборної агітації, якщо вони не порушують вимог законодавства", - йдеться в заяві.

НТКУ відзначає, що в ефірі Першого Національного матеріали передвиборної агітації завжди чітко і недвозначно відокремлюються від інших програм телеканалу спеціальними заставками "Передвиборна агітація". Крім того, такі матеріали не завжди співвідносяться із засадами редакційної політики телеканалу.

Вона також зазначає, що для всіх суб'єктів виборчого процесу були забезпечені рівні умови для ведення передвиборної агітації в ефірі Першого Національного.

Нагадаємо, заступник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов звинуватив Перший національний у трансляції ролику, який «містить бруд та цинічну брехню» проти лідерів опозиції. За словами народного депутата Руслана Князевича (фракція «НУ-НС»), згаданий ролик випускається під грифом політична реклама, однак не має передбачених законом атрибутів, зокрема вихідних даних про кандидата, який його замовив. Тому він вважає, що опозиція має право на відповідь.
Liked the article?
Help us be even more cool!