ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ закликає підтримати законопроект про захист джерел інформації

10.01.2012, 01:44
12 січня заплановано розгляд у першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо забезпечення права журналістів на захист джерел інформації)», який був розроблений юристами ІМІ та  народним депутатом Андрієм Павловським.
Незалежна медіа-профспілка України закликає народних депутатів підтримати цей законопроект, який був ініційований Київською незалежною медіа-профспілкою.
Як повідомляє НМПУ, трапляються випадки, коли журналісти зазнають безпідставних атак з боку правоохоронних органів з вимогою надати свої джерела інформації.
Профспілка наголошує, що ухвалення цього законопроекту дозволить захистити джерела інформації та убезпечить працівників ЗМІ та й самі ЗМІ від незаконних обшуків і вилучення техніки. Законопроект важливий для забезпечення свободи слова в Україні. В ньому зацікавлені і політики, оскільки вони часто бувають зацікавлені у анонімному поширенні важливої для суспільства інформації.
Незалежна медіа-профспілка України закликає також журналістів висвітлити процес обговорення законопроекту, який є важливим для всіх нас.
 
ІМІ
 
Liked the article?
Help us be even more cool!