ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ вимагатиме звільнення гендиректора УНІАН, якщо було порушено трудове законодавство стосовно Харченка

16.05.2012, 04:50
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) ставитиме питання про звільнення генерального директора УНІАН Вадима Осадчого з займаної посади, якщо буде виявлено грубе порушення трудового законодавство стосовно колишнього головного редактора агентства УНІАН Олександра Харченка. Про це ІМІ повідомив виконавчий секретар НМПУ Сергій Гузь.   
За словами Гузя, спілка має намір вивчити документи щодо переміщення Харченка на іншу посаду і вже відповідно до цього діяти.
"Незалежна медіа-профспілка України вивчає законність формулювання "переміщення" на іншу посаду, яким прикривається звільнення Харченко. Це можна трактувати, як зміна істотних умов праці. Згідно попередньої інформації, Харченка поставили перед фактом, що його переміщують на іншу посаду. Так чинити не можна, відповідно до КЗоТу. Якщо ми виявимо грубе порушення трудового законодавства, то Незалежна медіа-профспілка ставитиме питання про звільнення генерального директора УНІАН Вадима Осадчого з займаної посади. Ми маємо таке право", - сказав Гузь.
Нагадаємо, 15 травня шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко був переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН.
Харченко не згоден з такими кадровими перестановками та вважає своє переміщення порушенням трудового законодавства. "Мені вчора (15 травня) ввечері Вадим Осадчий запропонував звільнитися з посади головного редактора, я відмовився. І тоді він зачитав, що підписує наказ про моє переміщення в інший структурний підрозділ агентства», - розповів Харченко.
Наказ було підписано з формулюванням: «у зв'язку із необхідністю вдосоконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються, керуючись Ч.2. ст.32 Кодексу законів про працю Україну - наказую: Харченка Олександра Олександровича, головного редактора, перемістити з 15.05.2012 року в структурний підрозділ Веб-сайт УНІАН на посаду головного редактора».
Liked the article?
Help us be even more cool!