ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НМПУ вимагає відкрити кримінальне провадження щодо підробки для виборів у Чернігові прес-карт

27.07.2015, 11:21

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) вимагає порушити кримінальне провадження за фактом підробки посвідчень засобів масової інформації. Про це повідомляється на сайті НМПУ

«НМПУ засуджує використання журналістських посвідчень у політичних маніпуляціях. Крім того, ми вимагаємо, щоб ці особи були притягнуті до відповідальності. Адже, підроблення документів та їх використання підпадає під статтю 358 Кримінального Кодексу України», - зазначив заступник голови НМПУ, член комітету організації, старший юрисконсульт Олександр Тарасов.

Як повідомлялося, представники громадської організації «Комітет виборців України» 26 липня зафіксували у Чернігові псевдожурналістів із фіктивними посвідками видання КВУ «Точка зору».

За даними НМПУ в Чернігові на виборчій дільниці №740993 (за адресою вул. П'ятницька, 94А) представники громадськості затримали Сергія Стандура та Володимирі Безручка (на фото). Вони мали фальшиві посвідчення дніпропетровського видання «Точка зору», яке свого часу належало організації «Комітет виборців України».

Голова правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель стверджує, що посвідчення та його підпис на них підроблені.

«Зловмисники з фальшивими прес-картами передані до міського управління міліції», - повідомляє НМПУ.

Нагадаємо, Незалежна медіа-профспілка України пропонує журналістам, які сьогодні працюють на виборах у Чернігові, звертатись за консультаціями до Юридичного бюро НМПУ та повідомляти про порушення прав журналістів. Телефон «гарячої лінії» 050 356 57 58, електронна пошта [email protected].

"Телекритика"

Фото: НМПУ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!