ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німецьких журналістів ніч протримали на митниці і вимагали сплатити гроші

04.04.2012, 02:38
Німецьких журналістів, які приїхали в Україну для перевірки стану готовності до Євро-2012, ніч тримали на митниці і вимагали сплатити гроші. Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на блог репортера німецької телерадіокомпанії RBB Олафа Зундермаєра.

Він та двоє його колег кілька тижнів провели у подорожі Польщею та Україною.

"Ми вирушили з Берліна автомобілем. Ми хотіли поглянути на міста "Євро-2012" очима футбольних вболівальників, які відвідають ці країни влітку", - зазначив Зундермаєр.

Однак перед тим, як потрапити в Україну, німецькі репортери були змушені провести ніч на українсько-польському кордоні, на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

"Всі формальності з польськими прикордонниками були з’ясовані за 15-20 хвилин. Це при тому, що як знімальна група ми мали із собою мікроавтобус, повний обладнання. На все це потрібно чимало документів, але наша телерадіокомпанія подбала про всі папери, і спершу проблем на кордоні не було. Вони почалися лише на українському боці кордону", - розповів Зундермаєр.

"Нам нічого не казали щодо якихось проблем із паперами. Нас просто змусили чекати, хоча жодних інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було", - додав він.

Протягом ночі, поки німці чекали на пропуск, вони спілкувалися з водіями польських і українських вантажівок.

"Водії прямо казали нам, що ми зможемо проїхати швидко лише, якщо ми заплатимо прикордонникам. Зазвичай, залежно від того, що ти везеш, прийнято платити від 20 до 50 євро", - розповів репортер з Берліна.

Зрештою, під ранок журналістів таки пропустили, не пояснюючи, у чому полягала складність контролю документів у їхньому випадку.

Найбільшим же шоком, за словами Зундермаєра, стало те, що після ночі на кордоні з них почали вимагати сплатити гроші за понаднормове перебування їхнього авто на стоянці прикордонників.

"Ми нічого платити не стали. За що нам платити? Ми журналісти і виконуємо свою роботу. Нам немає, за що платити. Ми принципово ніде нічого в Україні не платили", - наголосив Зундермаєр.

Він назвав Україну "найбільш корумпованою країною Європи".

"Корупція – це хвороба. Вона робить людей хворими", - написав журналіст у своєму блозі.

Голова організаційного комітету "Євро-2012" Маркіян Лубківський запевнив німецьких журналістів, що під час футбольної першості "все буде гаразд" й іноземні ЗМІ зможуть працювати без жодних перешкод.

У свою чергу директор Департаменту розвитку митної інфраструктури та інформаційного співробітництва Держмитслужби Ігор Тимофєєв спростував повідомлення німецьких журналістів.

"Державною митною службою проведено службову перевірку, під час якої було відібрано відповідні пояснення, проаналізовано матеріали відеоспостереження та документи. В результаті було з’ясовано, що оформлення німецьких журналістів та їхнього обладнання здійснювалося у відповідності до всіх вимог чинного законодавства", - заявив він, повідомляє прес-служба Держмитслужби.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!