ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ніжинський журналіст отримав поранення в ногу на Грушевського

19.01.2014, 23:39

19 січня редактор ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігор Волосянкін був поранений під час подій на вулиці Грушевського у Києві, повідомляє Високий Вал.

Як пише видання, на кадрах прямої трансляції його впізнав чернігівський оператор-фрілансер Сергій Зосименко. На них - Ігор, якому надають невідкладну допомогу.

Як з'ясувало видання, Ігор отримав поранення в ногу, а перед цим - світлошумовою гранатою в спину. Зараз він знаходиться у безпечному місці.

В коментарі ІМІ Ігор Волосянкін повідомив, що біля його ніг та за спиною розірвалося декілька світлошумових гранат. В результаті чого він отримав контузію, не чує на праве вухо, правий бік обличчя спух, також постраждали обидві ноги  - поранено осколками.

“Декілька гранат розірвалися біля моїх ніг. Ліва нога зпереду - опік з пошкодженням шкіряного покрову. Кров пішла. Ззаді на нозі схоже поранення від осколків. А права нога - також поруч граната розірвалася - я нарахував у себе на штанях чотири вибухи: гомілки, під коліном і стегно”, - розповів.

“А потім ще до цього всього, ми з одним репортером стояли пліч-о-пліч. І мені прямо в спину прилетіла граната і вибухнула відразу. Репортер той відразу впав. Я ще кілька кроків зробив, і мене колеги відвели. Мене ще й контузило. Правий бік обличчя опух і праве вухо досі нічого не чує. Мені відразу надали швидку допомогу”, - розповів Волосянкін.

Крім того, журналіст не виключає, що світлошумові гранати правоохоронці кидали в представників ЗМІ цілеспрямовано, оскільки поруч з ним з невеликим інтервалом вибухнуло кілька гранат.

“Коли кидали гранати, в мене фотоапарат робив в режимі відео. І зазняв той момент, коли під ноги закотилася граната і вибухнула. І перші мої коментарі, не зовсім пристойні, що вони (міліціонери - ред.) цілеспрямовано кидали по журналістах гранати. Тому що під ногами журналістів вибухнуло відразу декілька гранат.

Ми якщо дивитись на лінію вогню з журналістами стояли разом справа. І там був чоловік, який охороняв всіх, щоб не кидали каміння та інше з нашого боку. Тобто, стояла відповідальна особа, яка не дозволяла кидати нічого з нашого боку. І “Беркут” це все бачив. І коли мене поранило, виходить - один вибух, я відійшов, на коліна впав - до мене підкотилася ще одна граната, а потім ще одна”, - розповів Волосянкін.

Нагадаємо, 23 грудня 2013 року Ігоря Волосянкіна викликали у Київ на допит у зв'язку зі штурмом вулиці Банкової 1 грудня. На допиті Волосянкіна запитували, чи бачив він на Банковій Дмитра Корчинського та Андрія Дзіндзю, а також просили викласти свою версію подій.

Волосянкін надав ІМІ відео з подіями 19 січня у Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!