ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна медіа-профспілка закликає ЗМІ утриматись від бойкотування УНІАН

19.02.2013, 00:07

Незалежна медіа-профспілка України закликає українські ЗМІ утриматися від бойкотування  інформаційного агентства УНІАН, повідомляється на сайті профспілки.

“Ситуація в агентстві не однозначна: крім ініціаторів цензури і поширення фальшивих новин, там є високопрофесійний колектив журналістів, який стійко бореться проти цензури і перекручувань в новинах”, - зазначають у НМПУ.

Осередок медіа-профспілки в УНІАН намагається не допустити подальшого нищення репутації агентства, зауважують у НМПУ.

“За цих умов бойкотування новин УНІАН і означатиме провал зусиль колективу, який у намаганні відстояти своє чесне ім?’я та право на вільну і професійну журналістику виступив проти розповсюдження на сайті агентства за рішенням менеджменту агентства інформаційних повідомлень, що не відповідали дійсності”, - повідомляють у профспліці.

Також у медіа-профспілці зазначають, посилаючись на свідчення колективу агентства, що з моменту виходу неправдивих інформаційних повідомлень 11 лютого, менеджмент агентства фактично самоусунувся від управління агентством, а публічне звернення колективу до власників і керівників  від 13 лютого так і залишається без відповіді.

“В цих умовах місцевий осередок НМПУ в УНІАН схвалив рішення скликати і провести загальні збори, в ході яких розглянути питання створення Тимчасової редакційної ради з метою відновлення репутації агентства, ухвалити рішення про введення авторизації інформації, а також розглянути можливість оголошення страйку”, - йдеться у повідомленні НМПУ.

Нагадаємо, “Дзеркало тижня” та “Українська правда” вирішили бойкотувати новинну стрічку УНІАН.

ВО «Батьківщина» заявила про те, що сайт УНІАН 11 лютого 2013 року розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Зокрема, йдеться про інформацію, поширену від імені Власенка про спроби отруєння та стеження за ним, а також заяву Кужель «Мене можуть посадити на 10 років», яка за твердженням авторки, є частково сфальсифікованою.

Після цього із сайту УНІАН повідомлення спершу було видалено, однак згодом відновлено. Генеральний директор агенції Вадим Осадчий ситуації не коментує.

13 лютого трудовий колектив інформаційного агентства УНІАН оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка.

Співробітники агентства просять власників та керівництво холдингу здійснити наступні кроки:

- відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент, який перебуває на посадах вже впродовж року і чия діяльність засвідчила їх невміння керувати інформаційним агентством;

- запровадити тимчасове управління агентством під егідою Ради засновників агентства;

- доручити новому оперативному керівництву агентства розробити програму санації ІА УНІАН, яка передбачала б поступове відновлення втрачених ІА УНІАН позицій.

- створити Редакційну раду, яка унеможливить повторення в майбутньому випадків порушення правил професійних стандартів та етики з боку новопризначеного менеджменту.

Колектив інформаційного агентства УНІАН ознайомив зі своїм зверненням про ситуацію в агентстві від 13 лютого 2012 року міжнародну та європейську спільноту.

Liked the article?
Help us be even more cool!