ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Необхідно переглянути підходи і дефініції щодо сучасних інформаційних війн – Романюк

23.11.2017, 13:43
Фото - "Детектор медіа"

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк наголошує на необхідності перегляду підходів і дефініцій щодо інформаційних воєн та про ефективну протидію фейкам та дезінформації. Про це вона сказала сьогодні, 23 листопада, у Брюсселі під час міжнародної конференції “Незручна правда. Роль ЗМІ у формуванні публічної думки про ЄС і країни Східного партнерства; приклад України”, де українські медіа-експерти говорили про інформаційні війни, дезінформацію, пропаганду та якість контенту, повідомляє “Детектор медіа”.

“Потрібно повністю переглянути підходи і дефініції, коли ми говоримо про сучасні інформаційні війни. І тільки після того, як ми чітко сформулюємо, наприклад, що таке “фейк ньюз”, ми зможемо ефективно їм протидіяти. Досі не існує чіткого визначення цього феномену, натомість протидіяти пропонується тільки через медіаграмотність та саморегуляцію. Так само, я вважаю, потрібно відмовлятися від терміну “пропаганда”, який насправді занадто розмитий. В моєму розумінні, є кілька рівнів цього явища – від випадкових фейків і до дезінформації. І кожен рівень вимагає окремого підходу”, – сказала Романюк під час виступу.

Президент Української асоціації медіабізнесу (УАМБ) Олексій Погорелов під час виступу на конференції сказав про те, що пропаганду часто виконують професійні журналісти і редактори, їм за це добре платять, проте аудиторія розрізняє неякісний контент та пропаганду.

“Аудиторія прагне все більше якісного контенту. Довіра до новин у російських ЗМІ нікчемна. Децентралізація є свіжим повітрям для регіонів, і вона багато чого змінить у медіа. Зокрема, медіа все більше будуть наближатися до інтересів їх громад”, – сказав Погорелов.

Також у конференції узяв участь член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль.

Liked the article?
Help us be even more cool!