ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зобо'язала операторів відновити мовлення харківських телеканалів

15.12.2011, 02:17
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома факт відсутності мовлення харківських телекомпаній АТН, «Право А/ТВК» і «Фора», зобов'язавши протягом місяця відновити мовлення. За даними регулятора, телекомпанії вже уклали угоди з оператором телекомунікацій - Харківським ОРТПЦ - на трансляцію сигналу, повідомила на засіданні перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

Зокрема, телеканалу АТН Нацрада переоформила ліцензію, замінивши оператора телекомунікацій ТРК «Фора» на Харківський ОРТПЦ, інформує Телекритика.

Водночас телеканал «Фора», за даними Нацради, вже відновив своє мовлення. Однак, як писала «Телекритика», представники одного зі співвласників заявили, що «Фору» захоплено рейдерами, і канал виходить в ефір в іншому вигляді та з інакшими програмами.

Нагадаємо, як повідомляла Незалежна асоціація телерадіомовників, з липня 2011 року харківському телеканалу АТН створювалися перешкоди в доставці сигналу зі студії до РТПЦ. Два оператора телекомунікацій («Датагруп» і «Велтон. Телеком») відмовили телеканалу у наданні цієї послуги через їхні оптоволоконні мережі, а коли компанія отримала дозвіл на доставку власними силами за допомогою радіорелейного зв'язку, Харківська санітарно-епідеміологічна станція відмовилась визнавати чинність санітарного паспорту, виданого на це обладнання. АТН через неможливість роботи радіорелейної лінії із 6 серпня не може виходити в ефір і не веде мовлення.

 

13 вересня цього року ще двом місцевим опозиційним каналам («Фора» і А/ТВК) оператори телекомунікацій («Українські цифрові телекомунікації») відмовили в наданні тієї ж самої послуги.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!