ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne

18.01.2018, 15:07

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne. Таке рішення Нацрада ухвалила 18 січня на своєму засіданні, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук член Нацради Сергій Костинський.

За його словами, предметом позапланової перевірки стануть два епізоди - заяви щодо Революції Гідності та позитивне зображення Збройних сил країни-агресора.

Так, зазначив Костинський, Нацрада зафіксувала трансляцію передачі “Український формат” за участі народного депутата, власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва, який заявив про те, що події кінця 2013 – початку 2014 в Києві були “державним переворотом”, метою якого було повалення законної влади в Україні.

Крім того, зафіксовано систематичне підняття в ефірі телеканалу теми “державного перевороту в Україні” у виконанні співробітників каналу, ведучих передач та запрошених гостей: Євгена Червоненка, Надії Савченко, Діани Панченко, В'ячеслава Піховшека тощо.

“Висловлювання щодо “державного перевороту” є змістовно аналогічними до офіційної політичної та пропагандистської позиції країни-агресора, яка спрямована на виправдання військової агресії проти України та анексії Криму Російською Федерацією. Ці висловлювання базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю, зокрема шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації і такої, що немає нічого спільного зі свободою слова чи журналістською діяльністю”, - зазначив Костинський.

Також Нацрада за результатами моніторингу зафіксувала трансляцію передачі “Світова політика з Олегом Волошиним” на тему ситуації, яка відбулася в листопаді 2017 року в Сирії.

У передачі було продемонстровано відеоролик, у якому наявні сцени за участі Повітряних сил РФ з коментарями автора, що можна розглядати як популяризацію авіації країни-агресора.

Перевірку призначено на підставі депутатського запиту групи народних депутатів - Ірини Геращенко, Ірини Фріз і Марії Іонової, а також звернення Служби безпеки України.
Liked the article?
Help us be even more cool!