ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила телеканалу Ахметова, який транслював антиукраїнську пропаганду, перевірку

17.02.2017, 13:40

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку маріупольському телеканалу МТВ, який 11 лютого транслював в ефірі передачу російського телеканалу з антиукраїнським змістом. Таке рішення Нацрада ухвалила 16 лютого на засіданні, повідомляється на сайті регулятора.

Як зазначає Нацрада, позапланову перевірку телеканалу призначено на звернення ГО “Ініціативна група “Разом!” із наріканням на трансляцію 11 лютого в ефірі цього мовника передачі “Территория заблуждений” (випуск-58 від 01.04.2014, виробництво телеканалу Російської Федерації РЕН ТВ).  

“На думку заявників, інформація має антидержавний зміст та створює умови для дестабілізації національної безпеки. Зокрема, в передачі простежується однобоке трактування історії України, нав`язується думка щодо неможливості існування України як держави, розриву зв’язків з Росією, що є ознаками порушення статей 6 і 59  Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, - зазначає Нацрада.

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого у Маріуполі Донецької області в ефірі телеканалу МТВ (Маріупольське телебачення) протягом 40 хвилин транслювали телевізійну передачу виробництва російського телеканалу РенТВ, зміст якої мав антиукраїнський характер. Місцева громадська організація “Ініціативна група “Разом” звернулась зі скаргою до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку телеканалу.

З відповідними скаргами про таку трансляцію до організації звернулися мешканці Маріуполя. “Зміст вищевказаної телевізійної передачі зводився до низки пропагандистських антиукраїнських тверджень, а саме, що Україна “штучна” держава, а Грушевський взагалі австрійський “грантоїд”, та багато іншої інформації та висловлювань, що ставлять під сумнів державний суверенітет України, існування Української нації та несуть образу громадянам України”, - йдеться у зверненні організації до Нацради.

Власником 99,99% телеканалу МТВ є ТОВ “Метінвест холдинг”.

Liked the article?
Help us be even more cool!