ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку телеканалу з Харківщини через фільм про Бузину

16.02.2017, 16:05

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу “Горизонт” (м. Первомайський Харківської області) через трансляцію документального фільму “Олесь Бузина: жизнь вне времени”. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук член Нацради Сергій Костинський, повідомляє QHA.

Перевірку призначено на підставі моніторингів Нацради.

“У фільмі простежується однобоке трактування та негативне ставлення до подій, пов’язаних із Революцією Гідності, участі українців у протистоянні російській агресії на Сході України. Наприклад, учасники Майдану і бійці добровольчих батальйонів представлені в якості жертв антиросійської пропаганди в ЗМІ та знаряддям у протистоянні “між Сходом та Заходом”, що є ознакою порушення вимог Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, - зазначив Костинський.

Як повідомляв ІМІ, Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 р.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі підозрюваних у цьому злочині. Адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

29 липня 2016 року прокурор Генпрокуратури Ольга Коріняк заявила, що ГПУ має намір закрити кримінальне провадження щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, якщо результати експертизи їх крові не співпадуть із зразками з місця злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!