ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить NewsOne через фейковий сюжет про слухання в Конгресі США

16.11.2017, 14:18

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) через трансляцію сюжетів про нібито розгляд Комітетом із фінансових питань Конгресу США наявності корупції в НБУ. Відповідне рішення Нацрада ухвалила під час засідання 16 листопада, повідомляє Укрінформ.

Моніторингом супутникового телемовлення телеканалу за 25 вересня зафіксовано трансляцію сюжетів на згадану тематику. При цьому американський інтернет-ресурс The Weekly Standard у своїй публікації від 29 вересня спростував інформацію про слухання щодо корупції в НБУ.

Крім того, за висновком Незалежної медійної ради, телеканал NewsOne у цьому випадку припустився порушень стандартів точності, достовірності та збалансованості подачі інформації, та свідомо ввів в оману своїх глядачів.

Такі дії мають ознаки порушення вимог статті 59 закону України "Про телебачення і радіомовлення", згідно з якою телерадіоорганізації зобов'язані поширювати об'єктивну інформацію.

Як повідомляв ІМІ, 6 листопада Незалежна медійна рада при розгляді трансляції телеканалом NewsOne сюжету про начебто слухання в комітеті з фінансових питань Конгресу США наявності корупції в НБУ виявила порушення стандартів точності, достовірності та збалансованості подання інформації, відображених у статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, а також у редакційному статуті телеканалу.

25 вересня 2017 року телеканал виконав пряме включення з-під будівлі Капітолію, у якій засідає Конгрес США. Сюжет анонсувався таким чином: “Комітет з фінансових питань США розглядатиме проблему корупції в НБУ”. У рамках сюжету було сказано, що участь у засіданні взяли народний депутат України Сергій Тарута та колишній співробітник НБУ Олександр Завадецький.

Водночас за декілька днів вийшла публікація на сайті видання The Weekly Standard. З неї випливало, що насправді цей захід лише відбувався у приміщенні Конгресу США і не мав жодного стосунку до засідань комітету з фінансових питань Конгресу США. На “засіданні” не був присутнім жоден нинішній конгресмен, приміщення, у якому воно відбувалося, було напівпідвальним; натомість для надання легітимності там були колишній конгресмен, нині зареєстрований як лобіст, Конні Мак IV, а також колишній голова ЦРУ Джеймс Вулсі.

Liked the article?
Help us be even more cool!