ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перенесла розгляд результатів перевірки "Інтера" та "1+1"

18.05.2018, 12:04

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд результатів перевірки телеканалів “Інтер” та “1+1” на наступне засідання. Таке рішення було ухвалено на засіданні 17 травня, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив на початку засідання член Нацради Сергій Костинський, від телеканалу “1+1” надійшло прохання про перенесення розгляду. І члени Нацради зважили на це прохання.

Вони почали розглядати результати перевірки телеканалу “Інтер”. Голова Нацради Юрій Артеменко поінформував, що надійшли звернення від гр. М. Ковбика та Київської міської організації політичної партії “Українська Галицька партія” з наріканням на трансляцію телеканалом фільмів за участю осіб, прізвища яких внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Була призначена виїзна перевірка, під час якої було зафіксовано порушення Закону України “Про телебачення та радіомовлення”. Це, зокрема, фільми "Свій серед чужих, чужий серед своїх", "Офіцери", "Афоня", "Гараж", "Любов і голуби", "Москва сльозам не вірить", "Мері Поппінс, до побачення", "Дартаньян та три мушкетери".

“Є пропозиція визнати порушення і оголосити попередження. Водночас є заява телеканалу “Інтер”, який не погоджується з висновками, вважає їх необґрунтованими”, - сказав Артеменко.

Представник телеканалу озвучила прохання про перенесення розгляду на наступне засідання у зв'язку з тим, що керівництво каналу виявило бажання взяти в цьому участь. Вона також додала, що на “Інтері” це питання вважають суто юридичним.

“Це юридичне питання, але політизоване”, - зазначив Артеменко.

Після обговорення члени Нацради погодились на пропозицію “Інтера”.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу “Інтер” за трансляцію в грудні 2017 р. - січні 2018 р. фільмів за участі акторів, які внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Так, “Інтер” 30-31 грудня 2017 року і 1 січня 2018 року демонстрував фільми “Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова та “Іронія долі, або З легкою парою!” за участю Валентини Тализіної.

Liked the article?
Help us be even more cool!