ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала двох провайдерів

16.02.2017, 14:45

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала  штрафні санкції на загальну суму 4800 грн до двох провайдерів програмної послуги - ПП “ТРК “Телком” (смт Десни Чернігівська область) і ТОВ “Телерадіокомпанія “Глухівські телекомунікаційні системи” (смт Ямпіль Сумської обл.). Таке рішення Нацрада ухвалила 16 лютого, повідомляється на сайті регулятора.

На ТРК “Телком” штраф накладено після того, як попередньо – у вересні минулого року – до ліцензіата вже застосовувалася санкція “оголошення попередження” через порушення вимог частини дев’ятої статті 39, частин другої, п’ятої статті 42 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Тоді компанію було зобов’язано упродовж місяця увідповіднити свою діяльність вимогам чинного законодавства.

Під час повторних моніторингу та перевірки в жовтні 2016 року регулятор знову зафіксував порушення ч. 5 ст. 42 закону, оскільки були порушені умови ліцензії - не ретранслювалася одна програма універсальної програмної послуги, ретранслювалися не передбачені ліцензією 23 програми, не ретранслювалися 8 програм, що передбачені ліцензією, тощо.

У зв’язку з виявленими порушеннями згідно з частиною дев’ятою статті 72 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” Нацрада наклала на ПП “ТРК “Телком” штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору - 800,00 грн.

До провайдера “Глухівські телекомунікаційні системи” штраф застосовано через порушення ч. 2 ст. 42 закону, оскільки ліцензіат ретранслював одну програму, яка не входить до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України – “TV RUS”. Крім того, під час планової перевірки на підставі моніторингу від 2 грудня 2016 року було зафіксовано порушення частини дев’ятої статті 39 і частини п’ятої статті 42 цього закону - не ретранслювалися дві програми універсальної програмної послуги, а також порушено загальну концепцію добору програм для ретрансляції - ретранслювалися 24 програми, не передбачені загальною концепцією програм для ретрансляції, натомість не було 19 програм, які мали ретранслюватися відповідно до концепції.

Величина штрафу за порушення, пов’язані з трансляцією програм, що не входять до переліку іноземних програм, відповідно до законодавства становить 25% суми ліцензійного збору. Отже, ліцензіат має сплатити 4 тис. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!