ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оголосила попередження "Інтеру" та СТБ

22.03.2018, 15:40

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила 22 березня попередження телеканалам “Інтер” та СТБ. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Попередження оголошено за результатами проведених позапланових перевірок телеканалів, які проводилися на звернення Служби безпеки України та громадян М. Ковбика і Є. Корнєєва. Підставою стала трансляція в грудні 2017 р. - січні 2018 р. фільмів за участі акторів, які внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Регулятор своїми рішеннями визнав порушення ПрАТ “Телеканал “Інтер” і ПрАТ “Міжнародний медіа центр – СТБ” абзацу 10 частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Так, “Інтер” 30-31 грудня 2017 року і 1 січня 2018 року демонстрував фільми “Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова та “Іронія долі, або З легкою парою!” за участю Валентини Тализіної.

СТБ показав чотири фільми: “Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика” за участю Наталії Варлей; “Іронія долі, або З легкою парою!” за участю Валентини Тализіної; “Москва сльозам не вірить” за участю Олега Табакова та “Любов і голуби” за участю Олександра Михайлова.

Юристи телеканалів говорили на засіданні Нацради про те, що не бачать порушень норм чинного законодавства у демонструванні цих фільмів. Вони апелювали до Закону України “Про кінематографію”, який дозволяє демонстрацію фільмів, якщо вони вироблені до 1991 року. Представниця СТБ Марина Корнієнко зауважила на тому, що цей закон також регулює демонстрацію фільмів і на телебаченні, а тому, на її думку, Національна рада при ухваленні рішення має зважати і на нього.

Зі свого боку члени Нацради наголосили, що керуються Законом України “Про телебачення і радіомовлення”, який містить пряму норму про заборону трансляції аудіовізуальних творів, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!