ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада нагадала мовникам про зміни до програм 26 квітня

16.04.2018, 15:47

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу мовників на необхідність внесення 26 квітня відповідних змін до програм теле- і радіопередач з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляється на сайті Нацради.

При плануванні програм і передач на цей день необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Як нагадує Нацрада, 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталися вибухи, внаслідок яких повністю було зруйновано реактор 4 енергоблоку. У повітря потрапили радіоактивні речовини, що з вітром розсіялися над Україною і багатьма країнами Європи. Техногенна катастрофа забрала життя її численних ліквідаторів, які, особливо в перші дні, навіть не здогадувалися про загрозу, яку несе радіація. Ціною власного життя і здоров’я вони ліквідували пожежу на станції і далі проводили роботи на аварійному блоці і навколо нього. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою: населення було евакуйовано. Наслідки Чорнобильської аварії ще довго щемітимуть болем за тим, як людина може стати жертвою неконтрольованого використання власних технічних розробок.

Liked the article?
Help us be even more cool!