ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наймасштабніша в історії кібератака була вчинена Росією проти України - США

16.02.2018, 12:06

Білий дім звинувачує російських військових у проведенні наймасштабнішої в історії кібератаки з використанням вірусу NotPetya в червні 2017 році. Про це йдеться в заяві Білого дому від 15 лютого, повідомляє Радіо Свобода.

“Атака, що отримала назву “NotPetya”, швидко поширилася по всьому світу, завдаючи збитків у мільярди доларів у Європі, Азії та Америці. Це було частиною постійних зусиль Кремля, спрямованих на дестабілізацію України, і дедалі активніше демонструє участь Росії в поточному конфлікті. Це було також безрозсудною та невибірковою кібератакою, яка матиме міжнародні наслідки”, – йдеться в заяві Білого дому 15 лютого.

Росія наразі цю заяву не коментувала, проте подібні звинувачення Великої Британії речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав “бездоказовими і безпідставними”.

Нагадаємо, 15 лютого Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що кібератаку з використанням вірусу-здирника NotPetya в червні 2017 організувала російська влада.

Кібератака з використанням вірусу, який спочатку був названий Petya.A (пізніше – NotPetya), відбулася 27 червня. Вірус блокував комп’ютерні системи компаній, вимагаючи за розблокування 300 доларів в біткойнах. Найбільше від вірусу Petya.A постраждала Україна. Повідомлялося також про зараження комп’ютерів у низці інших країн.

У січні газета Washington Post з посиланням на джерела Центрального розвідувального управління США повідомила, що за атакою вірусу-здирника на Україну стоять хакери Міністерства оборони Росії.

Служба безпеки України 1 липня 2017 заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу PetyaA. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання бухгалтерського програмного забезпечення.

Liked the article?
Help us be even more cool!