ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семена на суді хоче уточнити, що він є громадянином України

16.02.2017, 14:04

У Сімферополі 17 лютого має відбутися технічне попереднє судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени. В рамках засідання суд буде уточнювати анкетні дані і деякі положення справи. Про це 16 лютого Крим.Реалії заявив Микола Семена.

“Скрізь по справі проходить інформація, що я громадянин Росії. Хочу уточнити суду, що є громадянином України. Я думаю, що за підсумками засідання адвокати подадуть клопотання про припинення кримінальної справи за відсутністю складу злочину. Це вже буде п'яте аналогічне клопотання”, - заявив Микола Семена.

За його словами, зараз у суду немає підстав для зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на більш жорстку.

“Поки я залишаюся на підписці про невиїзд. Ми з адвокатами домовилися, що будемо чітко виконувати всі вимоги законодавства. Тому поки я не бачу підстав для зміни запобіжного заходу”, - додав журналіст.

Перше засідання по суті справи призначено на 28 лютого у так званому Залізничному суді Сімферополя в окупованому Криму.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!