ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Vice подали до суду через розрив у оплаті праці чоловіків та жінок

14.02.2018, 14:44
Фото - New York Post

Колишня працівниця Vice Елізабет Рос, яка працювала на посаді проектного менеджера в офісі компанії у Лос-Анжелесі, подала позив проти своїх колишніх працедавців через нерівність в оплаті праці чоловіків та жінок. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian.

Вона помітила, що чоловіки у Vice заробляють набагато більше, ніж жінки. Наприклад, підлеглий-чоловік, якого вона найняла на роботу у своєму відділі, заробляв на 25 тисяч доларів більше, ніж сама Елізабет Рос, яка займала керівну посаду. В позові також ідеться, що згодом цей колега отримав підвищення, тому що він “добре підходив для роботи з клієнтами-чоловіками”.

У позові також наводиться приклад, коли компанія найняла двох редакторів у офіси в різних містах. При цьому зарплатня жінки-редакторки у Vice була на 15 тисяч доларів (у рік - ред.) меншою, ніж платня на такій же посаді для чоловіка-редактора.

У Vice заявили, що розглянуть поданий проти них позов та зазначили, що “компанія доклала значних зусиль для створення умов рівності та поваги на робочому місці”.

Наприкінці грудня 2017 року в газеті The New York Times вийшов матеріал, у якому викривалася культура сексизму та домагань до жінок у Vice. Стаття вийшла одночасно з активізацією руху #MeToo, який виступає проти систематизованого сексуального насильства у низці індустрій, у тому числі й у медіа.

Адвокат Майкл Моррісон, який представляє інтереси Елізабет Рос, зазначив, що навіть після викриття The New York Times залишається незрозумілим, що ж зробила компанія Vice, аби виправити ситуацію. “Настав час притягнути їх до відповідальності”, - сказав адвокат.

Liked the article?
Help us be even more cool!