ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині колектив газети протестував проти виселення з проданого приміщення

14.11.2017, 15:22
Фото - Бесарабія.Інформ

В Ізмаїлі Одеської області колектив газети “Співрозмовник Ізмаїла” провів акцію протесту проти виселення редакції з приміщення, яке продала міська рада, повідомляє “Ізбірком”.

Акція відбулася 13 листопада під стінами будівлі, яку називають “будинок з лавками”, де і розташовується редакція, і яка є пам'яткою архітектури. В акції взяли участь передплатники газети, співробітники редакції, а також представники інших організацій, які орендують приміщення в цьому ж будинку.

Працівники редакції вважають, що будівля була продана міською владою з порушеннями і зараз нові господарі просто хочуть викинути їх на вулицю силою і погрозами, а тому основними гаслами на акції стали: “Ні рейдерському захопленню”, “НАБУ займеться ізмаїльським меценатом”, “Зупинимо свавілля місцевої влади”, “Чиновники, поверніть будівлю газеті “СІ”!”, “Редакція “СІ” під рейдерським захопленням”.

Як нагадує видання, у вересні цього року Ізмаїльська міська рада продала будівлю, де вже понад 70 років розташовується редакція газети “Співрозмовник Ізмаїла”. Однак продаж не був узгоджений з обласним управлінням культури, чим порушено п. 1.4 Порядку приватизації об'єктів комунальної власності шляхом викупу за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.

Дізнавшись про таку угоду і отримавши повідомлення про виселення, колектив редакції в кінці жовтня подав позовну заяву до суду про незаконність проведення конкурсу продажу та визнання договору купівлі-продажу недійсним, вимагаючи не позбавляти права господарської діяльності та користування КП “Редакція газети “Співрозмовник Ізмаїла” приміщеннями. Розгляд справи призначено на 5 грудня в Одеському господарському суді, відповідачами за цим позовом виступлять міськрада і ФКМ м. Ізмаїла.

Під час акції співробітники редакції звернулися до присутніх з проханням підтримати редакцію, залишивши підпис під колективним зверненням до міського голови Андрія Абрамченка проти виселення редакції з будівлі. Наступним етапом стане похід співробітників газети до міського голови на прийом.

Liked the article?
Help us be even more cool!