ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Мальті унаслідок вибуху загинула журналістка, що розслідувала панамський архів

17.10.2017, 10:39
Фото - Reuters

На Мальті унаслідок вибуху авто загинула журналістка Дафне Каруана Ґаліція, яка на підставі “Панамського архіву” звинувачувала родину прем’єр-міністра країни Джозефа Мускати в корупції, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на The Times of Malta.

Машина Ґаліції вибухнула після того, як вона виїхала з дому. Причина вибуху наразі невідома.

За кілька днів до загибелі журналістка повідомила поліції про погрози на свою адресу.

Прем’єр-міністр Джозеф Мускат назвав загибель журналістки “варварським нападом”. Він заявив, що Валетта попросила Федеральне бюро розслідувань США про допомогу в розслідуванні події.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів минулого року опублікував так званий “Панамський архів” – дані про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу.

Дафне Каруана Ґаліція на підставі цих документів заявила, що дружина прем’єр-міністра Мальти, ймовірно, володіє офшорною компанією, яка отримувала гроші від влади Азербайджану.

У вересні міжнародний Центр з дослідження корупції і організованої злочинності опублікував доповідь, згідно з якою влада Азербайджану через фіктивні компанії “відмила” майже 3 мільярди доларів. Ці гроші були витрачені, зокрема, на хабарі європейським політикам, які лобіювали інтереси Азербайджану в ЄС і блокували резолюції, що засуджують порушення прав людини у цій країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!