ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На журналіста одеської інформагенції " Поряд з вами" напав співробітник міліції

10.06.2011, 02:25

На позаштатного співробітника одеського представництва інформаційного агентства «Поряд з вами» Юлію Городецьку напав співробітник міліції, вирвав з рук камерофон і спробував стерти запис, що проводився в громадському місці.

Інцидент трапився о 19 годині 9 червня , коли Юлія Феліксівна стала мимовільним свідком дій співробітників міліції при затриманні чоловыка, який  лежав на землі, на рейках трамваю.Про це інформує інформагенція «Поряд з вами»  на своєму сайті.

Оскільки журналіст стала свідком затримання, маючи усне завдання редакції знаходити цікаві факти в житті міста, Юлія Городецька використовувала камерофон для зйомки подій.

Нагадаємо, що право на вільний збір інформації кожному громадянину гарантується 34 статей Конституції України. Крім того, ст. 17 «Про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів» передбачена відповідальність за перешкоджання законній діяльності журналіста.

Також відповідальність за перешкоджання передбачена ст. 171 Криминального Кодексу України.

То ж, після силового вилучення камерофону співробітником міліції, Юлія повідомила йому, що є журналістом і попросила нападника показати службове посвідчення. Користуючись пріоритетом сили і в порушення ст. 3 «Закону про міліцію» – «Діяльність міліції є гласною», співробітник не представився, не показав своє службове посвідчення, продовжуючи утримувати камерофон у руках.

Лише після того, як йому здалося, що запис знищено, він віддав камерофон.

Крім того, міліціянт заявив : «Вам можно снимать только с разрешения нашей пресс-службы…». Але на думку юристі ІМІ закони України не вимагають дозволу прес-служби підрозділу МВС на фотозйомку міліціонерів.

Редакція інформагенції «Поряд з вами» вважає, що своїми діями міліціянт перевищив повноваження посадової особи, неправомірно вирвав камерофон з рук журналіста,
 та ерешкоджав його законній діяльності .

Колектив  інформагентства  звернувся в УМВС міста Одеси з вимогою провести службове розслідування стосовно вищезгаданих порушень, допущених співробітником міліції.

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!