ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовні квоти не вплинуть на роботу іноземних телеканалів - член Нацради

20.03.2017, 15:23

Введення мовних квот на телебаченні не вплине на контент іноземних каналів, які транслюються в Україні. Про це в інтерв'ю телеканалу “Настоящее время” повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє РБК-Україна.

“Закон стосується ліцензіатів Нацради - резидентів України, тобто тих телеканалів, які використовують радіочастотний ресурс, які отримали в принципі ліцензії на мовлення в Україні”, - пояснив член Нацради.

При цьому Костинський уточнив, що в разі, якщо іноземний телеканал, який має дозвіл на мовлення від Нацради, порушує українське законодавство, наприклад закон про телебачення і радіомовлення, закон про інформацію та ін., або виступає проти визнання територіальної цілісності України, то регулятор має право обмежити його мовлення у кабельних мережах країни.

“Але при цьому він залишається доступним на супутнику, при цьому є можливість дивитися його через інтернет. Тобто це стосується обмеження тих ресурсів, які є державною власністю, - радіочастотний ресурс і т.д.”, - підкреслив він.

Як повідомляв ІМІ, 16 березня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №5313 “Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації”, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні.

Liked the article?
Help us be even more cool!