ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Миротворець" опублікував список іноземних журналістів, "акредитованих" у "ДНР"

24.05.2016, 12:06

Сайт центру “Миротворець” 24 травня опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих в так званій “ДНР”, повідомляє Тиждень.

“Ми довго не могли зважитися, і все-таки зважилися на це. Публікуємо черговий список акредитованих іноземних журналістів, які співпрацюють з країною-агресором, яка фінансує міжнародний тероризм і окупувала частину територій України”, – йдеться в повідомленні.

У списку опинилися журналісти зі Швейцарії, Франції, Японії, США, Сирії, Польщі, Нідерландів, КНДР, Китаю, Італії, Іспанії, Грузії, Німеччини, Великої Британії, Болгарії, Вірменії, Азербайджану, Австрії, а також 4 – з України.

Також “Миротворець” повідомив, що відкрив свою офіційну сторінку в Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 20 травня сайт Центру “Миротворець” оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

Вперше “Миротворець” оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”. Та закликали владу порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

13 травня Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” заявив про закриття однойменного сайту, на якому опублікував персональні дані журналістів, що отримали “акредитацію” в так званих “ДНР/ЛНР”.

16 травня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко звернувся до міністра внутрішніх справ, генпрокурора і голови СБУ з проханням закрити кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

19 травня колектив Центру “Миротворець” заявив про відновлення найближчим часом функціонування сайту.

Liked the article?
Help us be even more cool!