ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МІП підготував новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони в Україні

13.03.2018, 12:50
Фото - detector.media

Міністерство інформаційної політики України (МІП) підготувало новий перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в країні. Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Інтерфакс-Україна.

Згідно з відповіддю, до нового переліку сайтів, що містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства, увійшов 21 ресурс.

Зокрема, у запропонованому переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline. ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

У міністерстві назвали причини, через які слід заборонити ці сайти в Україні: ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій) .

До характеристики кожного ресурсу додаються посилання на матеріали з цих сайтів.

Цей перелік був підготовлений робочою групою з моніторингу при Мінінформполітики на виконання положень Доктрини інформаційної політики України, його передано на розгляд експертної ради при міністерстві.

“Наступним кроком, у разі позитивного висновку експертної ради та відповідних рекомендаціях, перелік буде передано правоохоронним органам для встановлення факту вчинення правопорушення та відповідного реагування у межах компетенції”, - зазначено у відповіді міністерства.

Нагадаємо, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік з 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні. Список містив, зокрема, сайти: “Российская весна”, “Новороссия”, “Антифашист”, “Антимайдан”, “Политнавигатор” та низку інших ресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!