ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони затвердило 16 лютого Днем військового журналіста

16.02.2018, 16:37
Фото - Радіо Свобода

Міністр оборони Степан Полторак затвердив своїм наказом 16 лютого Днем вшанування військового журналіста України. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

“Відтепер, відповідно до наказу Міністра оборони України, бійців інформаційного фронту, які служать в українському війську, щороку 16 лютого вітатимуть з нагоди Дня вшанування військового журналіста України”, - йдеться у повідомленні.

В Міноборони зазначають, що військові журналісти у складі прес-центру Штабу АТО, оперативно-тактичних угруповань, мобільних прес-груп виконали за час відбиття російської агресії тисячі завдань за призначенням, організовували роботу представників вітчизняних та іноземних медіа на передових позиціях підрозділів Збройних сил України.

Також у міністерстві нагадали про загиблих військових та цивільних журналістів. Зокрема, 16 лютого 2015 року неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання загинув редактор редакції телебачення Телерадіостудії Міністерства оборони України “Бриз” капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін.

Уночі 4 вересня 2014-го від вогню російських “Смерчів” у Новоайдарському районі на Луганщині загинув знаний український журналіст Олег Задоянчук. У жовтні того ж року на підступах до Щастя загинув львівський журналіст Віктор Гурняк. Дніпровський журналіст Олександр Черніков служив у 9-й роті 25-ї бригади ДШВ і загинув 22 січня 2015 року, обороняючи Донецький аеропорт. Фотожурналіст Сергій Ніколаєв загинув у лютому 2015 року неподалік Пісків.

Liked the article?
Help us be even more cool!