ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція вимагає від головреда “Ратуші” відкрити джерела інформації через замах на “Морду”

10.09.2012, 02:08

Головного редактора львівської газети "Ратуша" Миколу Савельєва викликають до міськуправління внутрішніх справ Львова в якості свідка у справі про замах на Володимира Дідуха, відомого в кримінальних колах під кличкою "Вова Морда". Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук", передає Інтерфакс-Україна.


Зі скана повістки, розміщеної на сторінці Савельєва, видно, що журналіста викликають до міліції 12 вересня на 10.00.


Савельев зауважив, що у повістці неправильно зазначені його домашня і робоча адреси. Також він повідомив, що дзвонив слідчому, який викликав його для дачі свідчень, який сказав, що міліцію цікавлять джерела інформації, яку він використовував при написанні статті "Удар по "морді".


"Те, що я не був безпосереднім свідком вбивства і замаху - теж не проблема, (щонайменше, для наших правоохоронних органів). А от коли я подзвонив слідчому на прізвище Стрекозенко і поцікавився, навіщо мене викликають, то у відповідь почув: “Ви ж писали статтю про замах на "Морду" і тепер повинні прийти і розповісти, звідки у вас ця інформація і хто вам все це розповів", - написав журналіст.


На думку Савельєва, таке запрошення в міліцію є нічим іншим, як спробою "напхати в папки якомога більше всякого паперового непотребу з відповідями типу": “Не пам'ятаю”і "Не пригадую" для того, щоб можна було потім показати тим, хто перевіряє.


У статті "Удар по "морді" Савельєв з посиланням на свої джерела писав, що замах на В.Дідуха може бути пов'язано з убивством бізнесмена Ігоря Кульчицького, здійсненого в 2008 році за кілька десятків метрів від місця, де стріляли в "Морду". За ще однією версією, замах було пов'язано з тим, що потерпілий володіє інформацією, яка може перешкодити в отриманні звання "злодій в законі" вихідцю з Львівської області, відомому в кримінальних колах як "Тиждень". Як зазначено у статті, "Тиждень" в травні 2012 року став "смотрящим" по Києву, а в момент замаху перебував у Греції. В той же час автор статті прямо не вказує, хто саме є замовником замаху на "Морду".


Нагадаємо, в центрі Львова 24 серпня був розстріляний позашляховик кримінального авторитета, відомого під кличкою Вова Морда. Водій отримав смертельні поранення і помер, а пасажира з переднього сидіння доставили в лікарню. За його словами, в машині також знаходився третій пасажир, який не постраждав.

Медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зауважив, що згідно з частиною ч. 3 ст. 25 ЗУ "Про інформацію" - Журналіст  має  право не розкривати джерело інформації або інформацію,  яка  дозволяє  встановити  джерела інформації,  крім випадків,  коли  його зобов'язано до цього рішенням суду на основі закону.

Також, додав він, за новим Кримінально-процесуальним кодексом, журналіста взагалі не можна буде допитати як свідка.
Фото - pravo-kiev.ua


Liked the article?
Help us be even more cool!