ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міліція просить редакцію LB.ua надати дані про особу, на яку зареєстрований сайт видання

05.12.2011, 01:32
ТОВ "Dream Line Holding", на сервері якого розміщено інтернет-видання LB.ua, повідомило редакцію LB.ua про те, що Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України в місті Києві 1 листопада просило  надати "повні дані про фізичну або юридична особу ", на якe зареєстрований сайт видання.

Мотивацією Головного управління МВС  є те, що громадянин Климов В.М. звернувся в міліцію щодо розміщення "на ресурсі LB.ua всесвітньої інформаційної мережі загального доступу Інтернет тестових  повідомлень, які містять нецензурні висловлювання".
В редакції LB.ua  переконані, що обурення громадянина Клімова В.М. з приводу "нецензурних висловлювань" - всього лише привід, причому досить спірний з правової точки зору.
«Прикриваючись зверненням людини, яку в принципі ніхто не змушує читати коментарі, содержщіе нецензурні вислови, що залишаються відвідувачами LB.ua, співробітники МВС реалізують політичне замовлення. Суть якого - змусити замовчати одне з провідних інформаційних інтернет-видань України. Подібні випадки ми не раз спостерігали в країнах, в яких обмежується свобода слова»  зазначається в повідомленні колективу видання.

Такі дії міліції журналісти  пов'язують  з публікаціями резонансних розслідувань Соні Кошкіній, Тетяни Чорновіл та  інших наших журналістів, що стосуються зловживань можновладців.

LB.ua вимагає від МВС надати пояснення, на яких підставах міліція чинить тиск на незалежні ЗМІ.
«Ми сподіваємося, що правову оцінку ситуації дасть прокуратура, а також Комітет зі свободи слова Верховної Ради України» - заявляють працівники LB.
 
ІМІ за інфр.LB

 
Liked the article?
Help us be even more cool!