ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївський журналіст в апеляції виграв у поліції справу про доступ до списку всіх співробітників

21.02.2017, 11:50

Одеський апеляційний адміністративний суд постановив залишити без змін рішення миколаївського суду, який зобов’язав миколаївську поліцію надати кореспонденту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову список П.І.Б. та посад всіх співробітників відомства.

Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ в Миколаївській області.

Нагадаємо, що в липні 2016 року полковник Євген Ковтун у відповідь на інформаційний запит кореспондента Андрія Лохматова замість списку всіх співробітників Головного управління Національної поліції в Миколаївській області надав список прізвищ і посад тільки керівників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. На думку Ковтуна, інша інформація має обмежений доступ.

Однак журналіст подав позов до Миколаївського окружного адміністративного суду та виграв справу: суд зобов'язав поліцію надати журналісту список ПІБ всіх співробітників.

Тим часом, Головне управління Нацполіції в Миколаївській області не погодилось з цим рішенням та подало скаргу до Одеського апеляційного адміністративного суду, який, в свою чергу, розглянувши справу, постановив відмовити поліції та залишити рішення суду першої інстанції без змін.

Згідно з рішенням, колегія суддів апеляційного суду повністю погодилась з думкою свого колеги з Миколаївського окружного адміністративного суду в тому, що ПІБ співробітників поліції не можуть бути таємницею, тому що відповідно до частини 6 статті 6 Закону «Про доступ до публічної інформації» не відноситься до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені в декларації про доходи, витрати і фінансові зобов'язання. А згідно з пунктом 1 частини 1 статті 46 Закону України «Про запобігання та протидію корупції», в декларації зазначаються крім іншого прізвище, ім'я та по батькові і місце роботи декларанта. Згідно зі статтею 47 цього закону ні ПІБ, ні місце роботи не включені до переліку інформації, що має обмежений доступ.

«Колегія суддів погоджується з позицією суду першої інстанції в тому, що прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи (проходження служби) та посади декларанта в частині 1 статті 47 Закону відсутні, а тому не належать до інформації з обмеженим доступом ... З огляду на вимоги частини 6 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації», пункту 1 частини 1 статті 46, частини 1 статті 47, 52-1 Закону «Про запобігання та протидію корупції» - прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи (проходження служби) та посади співробітників ГУНП в Миколаївській області та його територіальних підрозділів є публічною інформацією, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом, за винятком тих осіб, які займають посади, перебування на яких становить державну таємницю », - йдеться в постанові Одеського апеляційного адміністративного суду.

На фото: Андрій Лохматов. 

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!