ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжвідомча робоча група пропонує передати справу про конфлікт в УНІАН в Комісію з журналістської етики

19.02.2013, 00:03

Голова Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Чепак пропонує передати справу щодо конфлікту в інформаційному агентстві УНІАН в Комісію з журналістської етики. Про це вона сказала під час засідання Міжвідомчої робочої групи, повідомляє Укрінформ.

"Я підтримую пропозицію пана Наливайка (голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка - ред.) з приводу передачі цієї справи в Комісію з журналістської етики. Я пропоную цю заяву зробити спільно як подання від Міжвідомчої робочої групи", - сказала вона.

Чепак підкреслила, що в Комісії вже попередньо розглядалося це питання, однак для офіційної реакції необхідно подати звернення.

Нагадаємо, ВО «Батьківщина» заявила про те, що сайт УНІАН 11 лютого 2013 року розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Зокрема, йдеться про інформацію, поширену від імені Власенка про спроби отруєння та стеження за ним, а також заяву Кужель «Мене можуть посадити на 10 років», яка за твердженням авторки, є частково сфальсифікованою.

Після цього із сайту УНІАН повідомлення спершу було видалено, однак згодом відновлено. Генеральний директор агенції Вадим Осадчий ситуації не коментує.

13 лютого трудовий колектив інформаційного агентства УНІАН оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка.

Співробітники агентства просять власників та керівництво холдингу здійснити наступні кроки:

- відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент, який перебуває на посадах вже впродовж року і чия діяльність засвідчила їх невміння керувати інформаційним агентством;

- запровадити тимчасове управління агентством під егідою Ради засновників агентства;

- доручити новому оперативному керівництву агентства розробити програму санації ІА УНІАН, яка передбачала б поступове відновлення втрачених ІА УНІАН позицій.

- створити Редакційну раду, яка унеможливить повторення в майбутньому випадків порушення правил професійних стандартів та етики з боку новопризначеного менеджменту.

Колектив УНІАН ознайомив зі своїм зверненням про ситуацію в агентстві від 13 лютого 2012 року міжнародну та європейську спільноту.

Liked the article?
Help us be even more cool!