ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«Міжнародна амністія» засудила напад на журналістів у Баку

19.04.2012, 02:53
Напад на трьох журналістів, які намагалися 18 квітня зняти на відео незаконне знесення будівель у селищі Сулутепе (передмістя Баку, Азербайджан), повинно бути ретельно і неупереджено розслідувано владою. Про це йдеться у заяві правозахисної організації «Міжнародна амністія», повідомляє Голос Америки.

«Ідрак і Адалет Аббасови були госпіталізовані після того, як на них напали близько 25 держслужбовців і поліцейських, що діяли під керівництвом високопоставлених осіб з МВС Азербайджану. Кілька інших журналістів зникли з місця інциденту після того, як представники влади спробували їх побити», - йдеться у заяві "Міжнародної амністії", опублікованій на офіційному сайті організації. Ідрак Аббасов, що став недавно лауреатом британської журналістської премії Індекс цензури 2012 року, в результаті побиття знепритомнів, а його брат Адалет отримав численні травми голови.

Згідно інформації правозахисної організації, сотні співробітників Державної нафтової компанії Азербайджану (ДНКАР), в супроводі десятків поліцейських, почали незаконне знесення будівель у селищі Сулутепе, коли брати Аббасови приїхали на місце подій з однією журналісткою - Гюнай Мусаєвою. Мусаєву, яка спробувала зупинити побиття колег, вдарили в обличчя, живіт, а потім тягли по землі за волосся, зазначено в офіційному комюніке «Міжнародної амністії».

Крім Аббасових і Мусаєвої, працівники охорони ДНКАР атакували знімальну групу Obyektiv.tv і репортера радіо «Азадлиг». Ці журналісти перебували в таксі, і кілька працівників охорони розбили переднє скло і фари машини, вимагаючи, щоб журналісти забирались геть.

У прес-службі МВС на запит інформаційного агентства Turan сказали, що нічого не знають про ці події. Журналісти anpress.com спробували отримати коментарі від прес-служби нафтової компанії, проте ніяких роз'яснень не отримали.
 
Директор Євразійської і Центрально-азіатської програм «Міжнародної амністії» Джон Дальхузен заявив: «Можна було б припустити, що з наближенням моменту проведення музичного конкурсу "Євробачення", коли кадри з Баку облетять весь світ, влада намагатиметься вести себе найкращим чином. Проте замість цього журналісти, що розповідали про порушення прав людини, були самі побиті представниками влади, які намагалися перешкодити об'єктивному висвітленню подій».
Liked the article?
Help us be even more cool!