ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медійні ГО закликають кандидатів у Президенти взяти участь у теледебатах 19 квітня

10.04.2019, 18:17
Фото - 24tv.ua

Ми, представники українських медіаорганізацій, занепокоєні ситуацією, яка склалася довкола дебатів між кандидатами в Президенти перед другим туром президентських виборів.

Проведення беззмістовної передвиборчої кампанії не можливо заборонити на рівні законодавства. Але не має використовуватися звичаєво відповідальними за країну та державу політиками. А з огляду на реальні безпекові, геополітичні та соціально-економічні виклики, перед якими стоїть Україна, подібна практика завдає величезної шкоди всьому суспільству.

Тому ми закликаємо обох кандидатів взяти участь у теледебатах 19 квітня у студії Національної суспільної телерадіокомпанії України. Саме такі дебати за кошти державного бюджету передбачені статтею 62 Закону “Про вибори президента України”. Шоу на Олімпійському стадіоні ми вітаємо як одну з можливих форм агітації кандидатами. Але воно не може замінити офіційних дебатів з чітко визначеними правилами їх проведення.  

Це буде останнім шансом для кандидатів окреслити плани на майбутнє та змістовно представити власне бачення розвитку країни. Будь-які аргументи щодо відмови участі в офіційних дебатах ми будемо вважати неприпустимими для демократичної держави.

Перелік підписантів:

Незалежна медійна рада

ГО “Інтерньюз-Україна”

ГО “Детектор медіа”

ГО “Інститут масової інформації”

Фундація “Суспільність”

Українська Фундація Безпекових Студій

Liked the article?
Help us be even more cool!