ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська професорка вимагає у суді від журналіста, який вів про неї розслідування, 60 тис грн

16.02.2015, 13:02

Фігурантка журналістського розслідування, професорка Львівського національного університету ім. Івана Франка Людмила Луць подала до Шевченківського районного суду м.Львова позов проти редактора львівського правозахисного та антикорупційного порталу “Правком”, члена НСЖУ Віктора Корнієнка і проти агенції регіональної інформації та аналітики “Гал-інфо”. Про це повідомляється на сайті “Правкому”.

Від “Гал-інфо” Луць вимагає видалити із сайту статтю Віктора Корнієнка під назвою “Львівському журналісту погрожує професор права?”. З автора -  стягнути на свою користь “60000 грн. моральної шкоди за розповсюдження недостовірної інформації щодо неї”. Також, за інформацією видання, другу позовну заяву Луць подала до Сихівського райсуду Львова – проти вчительки Тетяни Заячук, за зверненням якої Віктор Корнієнко проводив розслідування.

В коментарі кореспонденту ІМІ головний редактор “Гал-інфо” Віктор Шаповал розповів, що його видання поки не отримувало ніяких документів про позов. Він наголосив на тому, що видання готове зняти публікацію лише за ухвалою суду.

Віктор Корнієнко в коментарі “Правкому” наголосив на тому, що факт цих позовів він розцінює, як спробу залякування та тиску.

“Для того, щоб примусити мене припинити журналістське розслідування, яке, зауважу, почалося з телефонних погроз Луць “розібратися і зі мною і з правозахисним сайтом, який я редагую”, з попереджень, що я “не вилізу із судів”. Що стосується вчительки Заячук, то тут, вочевидь, головна мета в будь-який спосіб добитися закриття кримінального провадження. Йдеться про провадження, яке було три місяці тому відкрито Галицьким райвідділом міліції Львова за зверненням Заячук (за ст. 356 КК України - самоправство) і у якому головним фігурантом є професор юрфаку Людмила Луць. До матеріалів даного кримінального провадження було долучено мою заяву на ім’я обласного прокурора про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Однак вся проблема в тому, що досудове розслідування у даному провадженні належним чином не ведеться”, - розповів Корнієнко.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2014 року редактор львівського правозахисного сайту "Правком" та член НСЖУ Віктор Корнієнко заявив про погрози на його адресу від фігурантки його журналістського розслідування, завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету Людмили Луць. Журналіст просив Генерального прокурора Віталія Ярему відреагувати на факти щодо перешкоджання журналістській діяльності та вжити заходів для об’єктивної перевірки фактів, з’ясованих в ході журналістського розслідування (що можуть свідчити про вчинення корупційних та шахрайських дій з боку професора права Людмили Луць).

14 листопада 2014 року Галицький райвідділ міліції м. Львова розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Людмили Луць.

Liked the article?
Help us be even more cool!