ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська міськрада ухвалила рішення про роздержавлення газети "Ратуша"

25.01.2018, 14:52

Львівська міська рада ухвалила рішення про перетворення газети “Ратуша”, яка є друкованим органом міськради, з комунального підприємства у товариство з обмеженою відповідальністю. Відповідне рішення депутати ухвалили 25 січня під час сесії Львівської міської ради, повідомляє Галінфо.

“Люблю газету “Ратуша”,  читаю газету “Ратуша”. Ми минулого року профінансували друк газети на 1,5 млн гривень, жодна інша газета у Львові не мала від нас такої підтримки. Всі повинні бути в рівних умовах” , - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Головний редактор “Ратуші” Микола Савельєв наголосив, що ухвала є незаконною.

“Рішення трудового колективу немає. Я цю ухвалу не підписував. Ми маємо домовленість з інвестором на листопад-грудень, і я не погоджуюся з ухвалою, яка має вступити в дію з 1 березня. Закон про роздержавлення дає нам час до 31 грудня 2018 року”, - наголосив він.

Голова фракції БПП “Солідарність” Петро Адамик зауважив, що 1 березня буде створена ліквідаційна комісія з представників трудового колективу, яка матиме до кінця року досить часу, щоб провести необхідні процедури.

Керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич наголосила, що є рішення трудового колективу про перетворення комунального підприємства на ТзОВ і ухвала законна.

Микола Савельєв у коментарі журналістам заявив, що після консультацій з юристами буде домагатися скасування ухвали.

Нагадаємо, 17 листопада 2017 року виконком Львівської міськради відмовився надавати кошти на підвищення зарплатні працівникам комунальної газети “Ратуша”. Своє рішення члени виконкому мотивували тим, що в газеті не вдалося провести аудит. Після цього мерія таки провела аудиторську перевірку газети.

За інформацією міськради, у 2017 році на комунальне підприємство “Редакція газети ЛМР “Ратуша” було виділено 1,435 млн грн.

Зараз газета “Ратуша” проходить процес перетворення з комунального видання на комерційне. У березні 2016 року трудовий колектив “Ратуші”, засновником якої є Львівська міськрада, ухвалив рішення про роздержавлення. Після цього депутати ЛМР ухвалили рішення про вихід міськради зі складу співзасновників.

Крім того, Львівська мерія звернулась до НАЗК через неподану редактором “Ратуші” Миколою Савельєвим декларацію про доходи.

22 грудня 2017 року виконавчий комітет Львівської міськради виділив 141,7 тис. грн на підвищення зарплати працівникам комунальної газети “Ратуша”. Виділенню коштів газеті передувала її аудиторська перевірка.

Liked the article?
Help us be even more cool!