ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівщина і Луганщина підписали декларацію протидії російській пропаганді

13.09.2017, 13:42
Фото - Львівська облрада

Сьогодні, 13 вересня, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація та Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони. Про це повідомляється на сайті Львівської обласної ради.

За словами голови Львівської облради Олександра Ганущина, підписання документу – це наміри в частині просування спільного проекту антипропаганди на двох телеканалах: львівському “Першому західному” і луганському “Лоті”, а також запровадження на офіційних сайтах двох областей рубрик “Новини сходу”, “Новини заходу”.

“Саме від дій влади на території, яка межує поки що з окупованою, залежить, яким буде ставлення мешканців сходу до держави Україна. Тому ми сьогодні ділимося не просто досвідом у галузі передових програм, ми опрацьовуємо конкретні механізми, як спільно запроваджувати роботу програми мікропроектів на Луганщині, підписали декларацію про спільні дії у сфері інформаційної безпеки. Відтак наш телеканал “Перший західний” буде не просто здійснювати мовлення на території Луганщини, а разом з луганським телеканалом “Лот” випускати окремі антиросійські програми, які будуть суперечити російській пропаганді”, - сказав Ганущин на брифінгу за підсумками підписання.

У свою чергу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив, що дві області налагодили тісну співпрацю, зокрема у галузі освіти. “На території сходу триває гібридна війна. Війна не тільки в окопах, бо вороги борються ще й за уми людей, зокрема дітей. Тому співпраця в інформаційній галузі є надзвичайно важливою”, - наголосив він.

Відтак сторони задекларували готовність до реалізації спільних проектів та ініціатив в інформаційній галузі, зокрема спільну підготовку проекту “Зшиваємо Україну: медіа за подолання стереотипів”, що подається на конкурс проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Крім того, відбуватиметься координація комунікативної діяльності місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері організації медійного супроводу спільних проектів, обміну інформаційними повідомленнями, що сприятимуть реалізації державної інформаційної політики, а також оприлюднення відповідних матеріалів на офіційних сайтах.

Також підписанти організовуватимуть телемости, спільні телевізійні проекти щодо суспільно значущих подій, обмін професійним досвідом, прес-тури для журналістів тощо.

Свої підписи під меморандумом поставили голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

Liked the article?
Help us be even more cool!