ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лутковська хоче згуртувати довкола себе правозахисне середовище і зробити своїм однодумцем

25.04.2012, 02:41
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що докладатиме зусиль, аби зробити посаду омбудсмена аполітичною. Про це вона сказала в інтерв’ю “Українському тижню”.

“Велика помилка, яка мала місце десь в 2007 році, - те, що посада омбудсмена стала політичною. А омбудсмен має займатися захистом всіх, незалежно від їхніх політичних поглядів. Мій орієнтир – зробити посаду омбудсмена абсолютно аполітичною. І я знаю, що мені вдасться це робити”, - сказала вона.

Також Лутковська бачить своїм важливим завданням “активізувати та згуртувати довкола себе правозахисне середовище, яке має бути однодумцем з омбудсменом”.

Водночас, Лутковська не змогла назвати свої перші кроки по покращенню становища ув’язнених в Україні, пояснивши так: “Поки що не можу назвати перші кроки. Ця проблема надто комплексна, справа не лише у фінансах, є й питання ставлення персоналу до ув’язнених, психологічної підготовки персоналу тощо”.

Крім того, омбудсмен вважає, що становище українських ув’язнених потрібно вивести на  цивілізований європейський рівень.

“Це потрібно зробити. Якщо держава хоче вважатись правовою, вона повинна приділяти цьому увагу. Звичайно, будувати нові СІЗО, оскільки існуючі переповнені, коли не вистачає грошей на нові школи і дитсадки, занадто цинічно. Однак держава вимушена буде приділяти цьому особливу увагу”, - сказала Валерія Лутковська.

Нагадаємо, 24 квітня парламент обрав Лутковську омбудсменом
Liked the article?
Help us be even more cool!