ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

LIGA.net виграла суд щодо звинувачень у розміщенні “джинси”

12.02.2018, 11:52

Інформаційне агентство "ЛІГАБізнесІнформ" виграло суд проти Галини Плачинди, яка двічі на власній сторінці у Facebook опублікувала повідомлення, у якому стверджувалося, нібито на сайті LIGA.net можна розмістити "джинсу" (платний матеріал без рекламної маркування). Суд зобов'язав автора поста спростувати інформацію про LIGA.net на своїй сторінці в Фейсбук. Про це йдеться в рішенні Шевченківського суду Києва, повідомляє Ліга.

“Відповідач доказів на підтвердження достовірності інформації, опублікованої на її сторінці в мережі інтернет на сайті соціальної мережі Фейсбук, суду не надав”, - йдеться у рішенні суду.

Позовні вимоги LIGA.net суд задовольнив у повному обсязі. Відповідачка має відшкодувати судові витрати в сумі 640 грн.

Як зауважує агентство, рішення суду вже набрало чинності, проте станом на 12 лютого Галина Плачинда його не виконала, спростування не опубліковано.

У позовній заяві зазначалося, що редакційна політика LIGA.net базується на принципах оперативності, достовірності та об'єктивності. LIGA.net - незмінний лідер з дотримання журналістських стандартів серед великих українських інтернет-ЗМІ за версією профільного аудитора, Інституту масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2017 року інформаційне агентство "ЛІГАБізнесІнформ" подало позов проти Галини Плачинди, яка 23 та 29 червня 2017 року на власній сторінці в соцмережі Facebook опублікувала повідомлення, у якому стверджувалося, нібито на сайті LIGA.net можна розмістити “джинсу” – платний матеріал без рекламної маркування. 28 серпня суддя Шевченківського суду Києва відкрила провадження щодо захисту ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

У позовній заяві позивач просив суд зобов’язати відповідача протягом 10 днів з моменту набрання рішенням законної сили спростувати викладену інформацію на своїй сторінці в Фейсбук і принести вибачення редакції і читачам порталу.

Liked the article?
Help us be even more cool!