ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київські фотожурналісти збирають гроші на завершення проекту про розстріл на Інститутській

25.09.2018, 12:38
Фото - скріншот з відео New Cave Media

Київські фотожурналісти Олексій Фурман і Сергій Полежака збирають гроші для завершення документального проекту “Aftermath VR: Euromaidan” про розстріл учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві., повідомляє Bird in Flight.

Проект був презентований в середині вересня. Для його завершення потрібно $10 тисяч, які автори планують зібрати за допомогою краудфандінгової кампанії. Вона завершиться 12 жовтня 2018 року.

Глядачі “Aftermath VR: Euromaidan” проходять той самий шлях, яким 20 лютого йшли учасники протесту. Для цього автори відтворили Інститутську вулицю з допомогою фотограмметрії і CGI. Також у проекті використовували архівні знімки, 360-градусні інтерв'ю з очевидцями і відскановані артефакти.

За словами Фурмана, працювати з матеріалом для “Aftermath VR: Euromaidan” було дуже важко. “З іншого боку, зйомки фотограмметрії на Інститутській, яку я після 2014 року намагався обходити стороною, допомогли мені перебороти травму. Тепер приходжу туди і звертаю увагу на об'єкти, які у нас ще не готові, думаю про те, що ще залишилося зробити”, - розповів журналіст.

Над бета-версією проекту журналісти, дизайнери і програмісти працювали протягом року. Проект створювали на грант Google Journalism 360, який команда виграла у 2017 році.

“Ми скоріше не проект розслідувань, а документальний проект пам'яті трагедії, яка сталася. Можна сказати, віртуальний музей під відкритим небом. Іноді я називаю наш проект інтерактивним документальним фільмом у віртуальній реальності, але це не зовсім правильно, звичайно. По-перше, це повноцінний VR з шістьма ступенями свободи, а не 360-градусне відео, тобто ваші дії в реальному світі відповідають вашим діям в світі віртуальному. По-друге, кожен глядач сам формує те, скільки часу і як він проведе на Інститутській”, - зазначив Олексій Фурман.

Бета-версію проекту можна безкоштовно подивитися в київському кінотеатрі “Планета кіно”.

Підсумкову версію проекту Фурман і Полежака планують випустити в кінці 2018 року. Її можна буде подивитися в межах виставки до п'ятої річниці Євромайдану. Також журналісти мають намір організувати покази у великих містах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!