ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Крисін попросив суд закрити засідання та виділити йому охорону

15.03.2018, 15:53
Фото - Сергій Нужненко / LB.ua

Співучасник вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін подав до Дарницького райсуду Києва клопотання щодо проведення закритого судового процесу, а також про надання йому особистої охорони та участі у судових засіданнях через відеоконференцзв’язок. Такі клопотання Крисін подав на підготовче засідання райсуду з розгляду справи за обвинуваченням його та Сергія Чемеса у протидії активістам Євромайдану у 2014 році, повідомляє УНІАН.

Суддя Любов Леонтюк повідомила, що до суду від Крисіна 14 березня надійшли три клопотання.

За її словами, у першому клопотанні йдеться про розгляд справи на закритих засіданнях. Крисін обґрунтовує своє прохання тим, що йому погрожують невідомі молодики, які у лікарні облили його зеленкою, також приїжджали до нього додому з погрозами. На думку обвинуваченого, розгляд справи у закритому режимі гарантує йому безпеку від цих молодиків.

Ще в одному клопотанні Крисін просить суд виділити йому охорону. У третьому клопотанні Крисін просить суд дозволити йому брати участь у засіданнях через відеоконференцзв’язок, оскільки йому погрожують активісти громадських організацій, зокрема Автомайдану, С14 та “Національних дружин”.

Сьогодні, 15 березня, Крисін не прийшов на підготовче засідання Дарницького райсуду Києва з розгляду справи за обвинуваченням його та Сергія Чемеса у протидії активістам Євромайдану у 2014 році, викраденні та тортурах людей, серед потерпілих – вбитий журналіст В’ячеслав Веремій.

Адвокат заявив, що Крисін боїться за своє життя.

Як нагадує видання, 4 березня близько 50 учасників Автомайдану, С14 та представників інших громадських організацій пікетували будинок Крисіна. 5 березня біля Дарницького суду активісти “Національних дружин” та С14 закидали сніжками та заплювали Крисіна.

1 березня Апеляційний суд міста Києва, який мав розглянути скаргу прокурора та потерпілих на вирок Юрію Крисіну, переніс засідання на 19 березня та ухвалив рішення про забезпечення явки Крисіна шляхом приводу, повідомляє Громадське радіо.

Як зазначив суддя, Крисін не надав документів на підтвердження про перебування в лікувальному закладі чи про хворобу.

Наступне засідання відбудеться 19 березня о 14:00.  

Як повідомляв ІМІ, співучасник вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін не з’явився 1 березня на засідання Апеляційного суду Києва щодо розгляду скарги прокурора і потерпілих на його умовний вирок. Апеляційний суд отримав телефонограму про перенесення засідання через “хворобу” Крисіна.

26 лютого журналіст Громадського ТБ Богдан Кутєпов повідомив, що активісти знайшли Юрія Крисіна у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Крисін пояснив активістам, що він не прийшов 23 лютого на засідання суду у справі про заправки, бо був у лікарні, а жодного засідання у справі про вбивство Веремія він не пропустив.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В’ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

25 грудня 2017 року на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня 2017 року низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва, яким причетного до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

З 17 по 29 січня 2018 року до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку причетному до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Liked the article?
Help us be even more cool!