ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Кримська світлиця" заявляє про можливе призупинення виходу через недофінансування

13.10.2017, 13:02
Фото - Фейсбук "Кримської світлиці"

Газета “Кримська світлиця” заявляє про можливість призупинення виходу газети у 2018 році, оскільки у проекті Державного бюджету України на 2018 рік Міністерством культури України передбачено зменшення коштів на підтримку культурологічних видань, у числі яких і їхня газета. Про це йдеться у відкритому зверненні редакції газети “Кримська світлиця”, оприлюдненому на сторінці у Фейсбук.

“Наша редакція інформує громадськість про те, що за умови такого фінансування вихід газети у 2018 р. може бути призупинений. Це факт того, що Міністерство культури України в особі Є. Нищука, Т. Мазур, С. Фоменко та ін. зробило все для знищення “Кримської світлиці”, при цьому не забувши збільшити витрати з бюджету на своє утримання”, - йдеться у зверненні.

“Бездіяльність цього відомства у вирішенні проблем єдиного державного кримського друкованого видання розцінюється нами як зумисний акт викреслення теми Криму з інформаційного простору України, як планомірне створення перепон у деокупації українських територій”, - зазначає редакція.

В редакції зауважують, що намагаються неабиякими зусиллями вберегти і зберегти газету, яка вже стала символом українського Криму. “Перебуваючи на вістрі протистояння в інформаційній війні з “русскім міром”, газета “Кримська світлиця” потребує дієвої підтримки держави і суспільства. Це видання не може бути комерційним уже тому, що не може бути комерційним питання деокупації українських територій. Успіх боротьби за український Крим можливий лише за умови пріоритетності теми окупованого півострова в інформаційному полі України і світу”, - йдеться у зверненні.

Редакція видання звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти зберегти єдину українську друковану газету Криму шляхом максимального поширення інформації та через звернення до народних депутатів, урядовців, громадських організацій, ЗМІ з метою створення суспільного резонансу.

Як повідомляв ІМІ, 7 серпня головний редактор газети “Кримська світлиця” Віктор Мержвинський заявив, що в разі припинення фінансування видання українським урядом, керівництво газети самостійно шукатиме нові джерела доходу.

28 липня стало відомо, що влітку 2016 року міністр культури України Євген Нищук заявляв про готовність допомогти у вирішенні проблем редакції газети. У виданні зазначили, що в червні поточного року отримали листа, підписаного заступником міністра культури Світланою Фоменко, де вказано, що виділення необхідних коштів на підтримку “Кримської світлиці” недоцільне.

Раніше директор державного підприємства “Національне газетно-журнальне видавництво” Андрій Щекун повідомляв, що для газети “Кримська світлиця” необхідно виділити окрему статтю фінансування на 2018 рік. За його словами, колектив редакції готовий розширювати випуск і створити англомовну версію видання, однак для втілення ідеї в життя також необхідна фінансова підтримка.

14 березня 2016 року вийшов наказ гендиректора “Національного газетно-журнального видавництва” про переведення редакції з Сімферополя до Києва. Переможцем оголошеного на початку червня конкурсу на посаду головного редактора газети “Кримська світлиця” став сімферополець, філолог Віктор Мержвинський.

“Кримська світлиця” видавалася в Криму з 1992 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!